تدبر موضوعی «آشنایی معاد در قرآن» در حرم رضوی بررسی شد
کارگاه «تدبر موضوعی با محوریت آشنایی معاد در قرآن» صبح امروز، 17 مهرماه با حضور زائران و مجاوران در دارالقرآن حرم مطهر رضوی برگزار شد.
به گزارش راسخون به نقل از ایکنا، موضوع «تدبر موضوعی با محوریت آشنایی معاد در قرآن» صبح امروز، 17 مهرماه توسط رقیه قهرمان، استاد حوزه و دانشگاه در دارالقرآن حرم مطهر رضوی مورد بررسی قرار گرفت.
رقیه قهرمان، استاد حوزه و دانشگاه در این کارگاه با اشاره به انواع مرگ، اظهار کرد: انسان ممکن است به سه شیوه بمیرد، از همین رو یک روش، «مرگ طبیعی» است که بر اثر کهولت سن یا بیماری رخ میدهد و عمر انسان پایان مییابد؛ نوع دوم «مرگ اخترامی» است که به اجل معلق نیز معروف بوده و به مرگهایی اطلاق میشود که بر اثر تصادف یا حادثه رخ میدهد و نوع سوم «مرگ ارادی» است، در این نوع، انسانهایی که از دنیا خسته میشوند و بهدنبال راهی برای فرار از مسائل هستند، بدترین گزینه که خودکشی است را انتخاب میکنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه مرگ، آخرین منزل دنیا است، عنوان کرد: دوره زیستن در دنیا با مرگ خاتمه پیدا میکند و انسان پس از مرگ به عالم برزخ راه مییابد، بنابراین شناخت از برزخ برای هر فرد، تا جاییکه بتواند آن را درک کند، ضروری است.
قهرمان با بیان اینکه در عالم برزخ دو مکان برای مردم وجود دارد که شامل «وادی السلام» و «برهوت» میشود، تصریح کرد: بر این اساس وادی السلام مکانی برای مجمع عمومی مؤمنان و برهوت مکانی است که برای مجمع عمومی بدکاران تبیین شده است.
وی با بیان اینکه وادی السلام در پشت کوفه و نزدیک نجف قرار دارد و برهوت فضایی در صحرای یمن است، گفت: مؤمنان و بدکاران هر شب در مکان خود حاضر شده و تا طلوع خورشید در این مکان حضور دارند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه بهشت و جهنم در عالم برزخ وجود دارد، ابراز کرد: زندگی کردن در بهشت و جهنمِ برزخ، مانند قیامت است و انسان براساس اعمالی که در دنیا انجام داده است وارد بهشت و جهنمِ برزخ خواهد شد.
قهرمان ادامه داد: ممکن است گناهان انسان در دنیا کم بوده باشد و با مؤاخذه در جهنم برزخ بخشیده شود، سپس با ورود در عالم قیامت عاری از گناه بوده و داخل بهشت شود، از همین رو انسان بر آینده خود امیدوار بوده و برای حسابرسی آماده میشود.
وی با بیان اینکه انسان با امید و آرزو نباید ترس از گناهان و عذاب را فراموش کند، عنوان کرد: باید حد وسط بین «خوف» و «رجا» وجود داشته باشد به این معنا که به خاطر امیدهایی که داریم، خوف را فراموش نکنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه با نفخ صور، قیامت بر پا خواهد شد، افزود: دو گونه نفخ صور به نامهای «اماته» و «احیاء» دمیده خواهد شد که با نفخ صور اول همه انسانها میمیرند و با نفخ صور دوم، زنده شده و به قیامت وارد میشوند.
وی خاطرنشان کرد: تصور اینکه خداوند از حق الناس نمیگذرد اما از حق خویش میگذرد، اشتباه است زیرا خداوند از اعمال و گناهانی که انسان به صورت ارادی انجام میدهد نگذشته و هر کس پاسخگوی اعمال خویش در قیامت است.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}